MUUT KERTOVAT MEISTÄ

Yritykselle ei varmasti ole helppo päätös turvautua vierasmaiseen työvoimaan.

Työntekijälle taas ei ole helppo lähteä ulkomaille töihin. Kysymyksiä ja epäilyksiä tulee monenlaisia.

Lue, mitä yhteistyökumppanimme ja työntekijämme ovat meistä sanoneet.

pexels-tiger-lily-4484077

Lue, mitä työntekijät meistä sanovat:

Tutustu yhteistyökumppaniemme menestystarinoihin:

Pieni suomalainen rakennusyritys

Pieni mutta nopeasti kasvava rakennusyritys tekee kaikkea pienistä remonteista suuriin alihankintaurakoihin. Alalle on ominaista tilausmäärien suuri kausivaihtelu, ja siitä aiheutui tarve luotettavalle vuokratyövoimalle.

Kun yhteistyömme alkoi 2015, yrityksen henkilökunta vaihtui jatkuvasti, aikataulut olivat sekavat ja osaavien tekijöiden puute oli krooninen. Henkilöstöhallintaa ei käytännössä ollut. Työntekijät olivat hämmennyksissä eivätkä työnjohtajat kyenneet hallitsemaan alaisiaan.

”Aloitettiin tarpeiden ja ongelmien kartoittamisella. Vaikka se ei varsinaisesti kuulukaan meidän tehtäviimme, olemme luonnostaan kehittäneet yrityksen koko HR-puolta”, EstEmployn johtaja Priit Koik kertoo.

pexels-yury-kim-585419 (1)

”Tarjosimme yritykselle 20 uutta ammattilaista. Pätevien tekijöiden ja laadukkaan henkilöstöhallinnan ansiosta ollaan päästy tilanteeseen, jossa yrityksellä on varma tilauspohja, kohteita tulee lisää ja ensimmäiset vakitilaajatkin on saatu”, Priit jatkaa.

Tällä hetkellä EstEmploy vuokraa yritykselle vuoden aikana keskimäärin 15–17 työntekijää, huippuaikoina jopa 25–30.

Yrityksessä oli kymmenen työntekijää, joista vain kolmella oli kunnollinen ammatillinen pätevyys. Loppujen kanssa EstEmploy ei jatkanut työsuhdetta.

Tapaus on hyvä esimerkki siitä, mitä etua ammattitaitoisella työvoimalla ja hyvin toimivalla henkilöstöpolitiikalla on: työt pysyvät aikataulussa, asiakkaat ovat tyytyväisiä. Tämä taas tuo lisää tilauksia. Työmäärien lisääntyessä yritys myös tarvitsee jatkuvasti uutta väkeä.

pexels-burst-544966 (1)

”Pienten rakennusfirmojen suurimpana ongelmana on työvoima – töitä voi olla, mutta kohteita ei uskalleta ottaa, koska resurssit eivät riitä. Jos firmalla ei ole pysyvää kumppania, joka huolehtii työvoiman saatavuudesta, selviytymisen mahdollisuudet ovat heikot”, Priit sanoo.
Hänen mukaansa monet hyötyvät, jos löytyy sellainen partneri, joka pystyy tuomaan oikeasti laadukasta työvoimaa.

”Me pystymme tarjoamaan tarvittavan työvoiman, sillä kokemusta on vuosien varrelta runsaasti ja henkilöstöpohja on suuri. Olemme pyrkineet aina pitämään lupauksemme, ja siksi meihin luotetaan. Se on tärkeää – etenkin Helsingissä, missä kilpailu on armotonta ja paperihommia valvotaan tiukasti. Siellä eloonjääminen on ihan omanlaisensa taito, ja menestys on merkittävä ja myönteinen näyttäjä”, Priit muotoilee.

Yrityksen johtajan kommentit:

”Minä olen yhteistyöhön todella tyytyväinen! Ennen kaikkea siihen, miten helposti ja kätevästi kaikki käy. Minun tarvitsee vain sanoa, kenet, koska ja montako tarvitaan, ja EstEmploy lähettää väen paikalle. EstEmployn vahvuus on hyvän työvoiman lisäksi myös huolellisuus paperiasioissa ja työprosessin hallinnan sujuvuus. Vuokratyövoiman käyttö mahdollistaa entistä paremmin rahavirtojen suunnittelun ja hallinnan. Uskallan suositella EstEmployta, olen itse sitä käyttänyt ja käytän myös tulevaisuudessa.”

Keskisuuri metalliteollisuuden yritys:

Metalliteollisuudessa toimivan keskisuuren yrityksen ydintoiminta on pienten metallituotteiden valmistusta. Työntekijät ovat enimmäkseen hitsaajia.

Yrityksen uusi johtaja huomasi, että työvoimaresursseja pitäisi optimoida. Kokeeksi hän aloitti yhteistyön EstEmployn kanssa. Huomattuaan työntekijöiden pätevyyden ja kovan työmoraalin ja koska yhteistyö EstEmployn kanssa vähensi henkilöstöhallintaan kuluvaa aikaa, päätettiinkin tilata yrityksen työvoimaratkaisut pääasiassa EstEmploylta.

Jo seitsemän vuoden ajan EstEmployn välityksellä yrityksessä on työskennellyt koko ajan 4–6 vuokratyöntekijää. Hyvät tulokset johtavat usein siihen, että yritys tarjoaa lähetetylle tekijälle välitöntä työsopimusta. ”Se on selvä positiivinen osoitus siitä, että olemme onnistuneet täyttämään kaikki asiakkaan työntekijävaatimukset”, EstEmployn johtaja Priit Koik toteaa.

pexels-kateryna-babaieva-2760344

Katso, mitä muuta yhteistyökumppanit meistä kertovat:

Betonielementtejä valmistava eteläsuomalainen yritys:

Olemme toimineet EstEmployn kanssa yhteistyössä yli kymmenen vuotta. Ensimmäiset vuokratyöntekijämme tulivatkin sitä kautta. EstEmploylta olemme saaneet yritykseen hyviä betonityöntekijöitä. Suurimmalla osalla on vastaavien elementtien valmistuksesta jo pitkä kokemus, joten he pääsevät nopeasti tuotantoprosessiin kiinni. Sitten on tullut hyviä osaajia, joilla ei ole paljoa kokemusta, mutta joilla on asenne kunnossa ja jotka hankkivat tarvittavan kokemuksen nopeasti. Osan EstEmployn vuokratyöntekijöistä olemme ottaneet firmaan vakituiseen työsuhteeseen.

EstEmployn lähettämän työvoiman ansiosta yrityksemme on kasvanut vauhdilla, ja tulokset ovat hyvät.

Parasta yhteistyössä EstEmployn kanssa on se, että työvoiman määrää voi säädellä tuotantotilanteen ja kausivaihtelun mukaan joustavammin. Tämä on tehostanut työvoiman käyttöä. Erityisesti kiireimpinä aikoina vuokratyövoima auttaa pysymään tuotantoaikataulussa. Lisäksi EstEmploy tuntee hyvin alan erityispiirteet ja osaa lähettää juuri tarvitsemiamme osaajia.

Itäsuomalainen teknologia-alan metallikomponentteja tuottava alihankkija:

Meille tuli äkillinen tarve saada tietty asiantuntija, mutta Suomesta ei
sellaista löytynyt millään. EstEmploy löysi juuri oikeanlaisen tekijän ja
lähetti hänet meille. Huomattiin, että siinä on luotettava kumppani, joka
reagoi nopeasti ja löytää tarvittavan ammattilaisen, joka on lisäksi asialle omistautunut. Niinpä yhteistyötä jatkettiin. Nyt EstEmploy on hankkinut meille jo viiden vuoden ajan päteviä pintakäsittelijöitä ja hitsaajia.

Tuotannossa meillä on noudatettava hyvin tiukkoja vaatimuksia. Siksi on olennaista, että hitsaajat ovat ammattitaitoisia ja pätevyystodistukset ovat kunnossa. Yhteistyö EstEmployn kanssa on helpottanut ja nopeuttanut valtavasti pätevän ja sertifioidun väen löytämistä. Projekteihin saadaan ammattitekijät joustavasti, ja työvoiman käyttö on kustannustehokasta. Se antaa yrityksellemme selvän kilpailuedun.

Uusimaalainen keskisuuri rakennusyritys, joka tekee alihankintatöitä ja projektijohtamista

Me olemme käyttäneet EstEmployn palveluita viisi vuotta. Tarvitsemme kohteille eri määriä erilaista työvoimaa: timpureita, maalareita, laatoittajia ja yleisrakentajia. Usein työ riippuu täysin kohteesta, eikä tiettyä ammatti-ihmistä tarvita kuin tietty aika.

Suurin osa työntekijöistämme onkin EstEmployn väkeä. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut vaivatonta. EstEmployn lähettämät tekijät ovat asiallisia ja ahkeria, ja meille projektiperustainen työvoiman käyttö on joustava ja mukava vaihtoehto. Äskettäin saimme sitä kautta myös hyvin asiallisen rakennusmestarin.

Nyt voimme keskittyä rauhassa perusosaamiseen tietäen, että työvoiman saanti on EstEmployn vastuulla ja siihen voi luottaa. Kun tekijät ovat vuokrattuja, ei meillä ole rekrytointihuolia eikä henkilöstöön liittyvää paperisotaa. Voi sanoa, että olemme päättäneet jatkaa tiivistä yhteistyötä, koska näin säästyy aikaa, työvoima on laadukasta ja prosessi on joustava. Yrityksen johtaminen on näin paljon helpompaa.

pexels-daria-sannikova-2209529